Agheasma Mare este o mare binecuvântare pentru viaţa omului: Episcopul Antonie de Bălţi

„Să păstrăm cu sfinţenie Agheasma Mare în casele noastre şi să o folosim pentru sfinţirea vieţii noastre şi a spaţiului unde activăm. Agheasma Mare este o mare binecuvântare pentru viaţa omului. Să folosim această binecuvântare pentru creşterea noastră duhovnicească”, a îndemnat ierarhul în ajunul Bobotezei.

Preasfinţia Sa slujit marţi, 18 ianuarie, la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca. După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba Aghesmei Mari.

Slujba Aghesmei Mari se oficiază în Biserica Ortodoxă în ajunul Praznicului Bobotezei şi în ziua Praznicului. De două ori pe an. Agheasma din aceste două zile, ca şi putere sfinţitoare, este aceeaşi.

Conform tradiţiei se obişnuieşte să se meargă la un izvor, la o fântână, dar slujba sfinţirii se poate oficia şi în incita sfântului locaş sau în curtea bisericii, unde sunt aşezate vase curate pline cu apă.

Agheasma Mare se bea la momente rânduite de Biserică spre folosul duhovnicesc al creştinului, iar creştinul foloseşte Agheasmă Mare şi la curăţirea spirituală a spaţiului unde activează- casa, gospodăria, dar şi la sfinţirea naturii înconjurătoare. Creştinul ortodox ştie că Agheasma Mare dă sănătate sufletului şi trupului omului şi naturii înconjurătoare, a spus Preasfinţia Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente