Adunări eparhiale în arhiepiscopiile transilvane

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului are loc azi, 26 ianuarie, în ședință anuală de lucru și este prezidată de Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Tot azi, la Alba Iulia, se vor desfășura lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, prezidate de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Cluj-Napoca, dimineața va fi un Te Deum, oficiat în paraclisul școlilor teologice, iar în Aula „Nicolae Ivan” a Facultății de Teologie Ortodoxă se va desfășura ședința propriu-zisă, în cadrul căreia se vor analiza activitățile Arhiepiscopiei pe 2012, pe toate cele patru sectoare: Administrativ bisericesc, Economic, Cultural și Misionar-social.

Vor fi prezentate și aprobate proiectele pe acest an, între principalele obiective aflându-se încheierea construcției și dotărilor pentru Campusul teologic „Nicolae Ivan”, până în octombrie, demararea lucrărilor la Centrul misionar „Sfântul Apostol Andrei”, demararea lucrărilor la centrele de tineret din Sângeorz Băi și Câmpenești, începerea construcției la Așezământul pentru vârstnici de la Baciu-Popești, amenajarea, organizarea și deschiderea unui centru de tineret la Gherla, conform celor precizate de vicarul administrativ al eparhiei, pr. Iustin Tira.

La acestea se adaugă proiectele curente, lucrările de construcții la biserici, realizarea lucrării de mozaic la Catedrala mitropolitană și celelalte proiecte planificate la Seminarul Teologic, Școala Confesională, Facultatea de Teologie, precum și toate celelalte proiecte ce presupun și înseamnă viața bisericească în Eparhia Clujului.

Adunarea Eparhială în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Azi, la Alba Iulia se desfășoară lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei care debutează, de la ora 10:00, cu slujba de Te Deum oficiată în capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Lucrările propriu-zise au loc în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din cadrul facultății. După un cuvânt adresat de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, se vor prezenta rapoartele generale anuale ale consilierilor eparhiali, conținând activitatea pastorală, misionară, administrativă, economică, culturală și filantropică a eparhiei pe 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente