Adunarea generală a Fundaţiei „Preot Ioan Olariu”

La Centrul eparhial din Timişoara a avut loc joi, 18 februarie 2015, Adunarea generală a Fundaţiei „Preot Ioan Olariu”. Alături de membrii şi conducerea fundaţiei la întâlnire a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, împreună cu pr. Ionel Popescu, vicar eparhial şi pr. Cristian Pavel, consilier la sectorul social-filantropic.

În debutul evenimentului a fost rostită o rugăciune de mulţumire în biserica momunent istoric din incinta Centrului eparhial. În continuare în sala festivă s-au desfăşurat lucrările adunării generale a membrilor Fundaţiei „Preot Ioan Olariu”. În deschiderea întâlnirii a fost prezentat raportul de activităţipe anul trecut, fiind evidenţiate cele mai importante acţiuni desfăşurate de membrii fundaţiei. Totodată, a fost citit raportul veniturilor şi cheltuilelior în anul 2014 şi proiectul programului de activităţi pentru anul în curs. De asemenea, în cadrul întâlnirii a avut alegerea de noi membrii în consiliul director al fundaţiei. Fundaţia „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie creştină de dezvoltare comunitară, de caritate, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional. Aceasta funcţionează potrivit propriului statut, precum şi legislaţiei în vigoare.Misiuneafundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate în spirit creştin umanitar în comunităţile din Parohia Ortodoxă Timişoara-Iosefin în special, dar şi din municipiul Timişoara şi judeţul Timiş.

Scopulfundaţiei este de a oferi servicii comunitare-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind la rezolvarea problemelor comunităţii. Vrednicul de pomenire, preotul Ioan Olariu a slujit la parohia Timişoara-Iosefin între anii 1972-2005. A fost un preot iubit şi căutat de credincioşi îndeosebi pentru calităţile sale duhovniceşti, pentru blândeţea, înţelepciunea, răbdarea şi înţelegerea profundă a lucrurilor.

(Articol realizat de Valentin Birău)

Comentarii Facebook


Știri recente