Adunarea generală a Federației Filantropia

Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române găzduiește, zilele acestea, Adunarea generală a Federației Filantropia. Scopul întâlnirii este acela de a prezenta Raportul Anual al Federației și de a evalua stadiile de implementare a celor mai importante proiecte derulate de organizația non-profit.

„Participă delegațiile organizațiilor membre. În același timp avem o noutate și anume că adunarea generală se desfășoară concomitent cu convocarea consilierilor social-filantropici de la toate eparhiile din țară. Am făcut acest lucru deoarece există teme de lucru comune, iar pe de altă parte există necesitatea unei întăriri a relației dintre lucrarea prin intermediul sectoarelor social-filantropice și prin intermediul ONG-urilor bisericești”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Dorel-Nicolae Moțoc, director executiv al Federației Filantropia.

Un punct important pe ordinea de zi a fost opera social-filantropică desfășurată de Federația Filantropia. Federația are și o serie de proiecte de viitor, în acord cu problemele actuale ale societății.

„De exemplu unul dintre subiecte este de actualitate și privește viitorul manual care se va adresa copiilor și tinerilor și va conține informații legate de educația pentru sănătate. Este un subiect sensibil și vrem să vedem în ce măsură din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, al lucrătorilor din câmpul social-filantropic, necesitatea unei astfel de abordări poate să răspundă într-adevăr unor nevoi sau este doar ceva care vine și va furniza o anumită stare de destabilizare în ceea ce privește părinții și comunitățile”, a mai spus Pr. Cons. Dorel-Nicolae Moțoc.

Lucrările Adunării generale se vor încheia mâine cu prezentarea concluziilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…