Adunarea generală a Episcopilor ortodocși din Austria

Înaltpreasfințitul Arsenie, Mitropolit de Viena, din cadrul Patriarhiei de Constantinopol, a informat media austriacă despre rezultatele Adunării Episcopilor Ortodocși din Austria, după cum informează doxologia.ro.

Biserica Ortodoxă din Austria se va concentra în misiunea ei pe tânăra generație, a subliniat mitropolitul. Există astăzi 10 000 de școlari care învață fundamentele credinței ortodoxe și acest număr va crește. Propunerea episcopilor ortodocși este ca să se organizeze o întâlnire a tineretului ortodox care va avea loc la Krems. În prezent, munca preoților militari ortodocși este deja o realitate. Un document care va analiza activitatea clericilor ortodocși în spitale și închisori, va apărea în curând, la viitoare întâlnire a episcopilor ortodocși care va avea loc în noiembrie 2012.

În prezent există în Austria 490 000 de creștini ortodocși, dintre care 265 000 aparțin de Patriarhia Serbiei, 40 000 de Patriarhia Rusiei și 35 000 de Patriarhia de Constantinopol. Parohiile Bisericilor ortodoxe română și bulgară cuprind împreună 40 000 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente