Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene 2018 s-a întrunit în Serbia

Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene (CBE) 2018 s-a întrunit joi în Novi Sad, Serbia. 

Adunarea este găzduită de Biserica Ortodoxă Sârbă în perioada 31 mai – 7 iunie 2018. Tema Adunării din acest an este „Vei fi martorul meu”.

În deschiderea întrunirii, Patriarhul Irineu le-a urat tuturor Bun Venit! în numele Bisericii Ortodoxe Sârbe.

În mesajul adresat, Preafericirea Sa a amintit drama creștinilor din Kosovo, care sunt uciși dacă încearcă să se întoarcă la casele din care au plecat în timpul războiului.

„Biserica își apără credincioșii și denunță violența care este încă folosită pentru intimidarea celor care își vor înapoi casele și pământurile”, a spus Patriarhul Irineu.

„Biserica protestează mereu împotriva injustițiilor sociale făcute în numele ideologiilor”, a adăugat conducătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Novi Sad – „O Mică Europă”

În continuare, Episcopul Irineu de Backa, chiriarhul locului, i-a salutat pe cei prezenți în calitate de gazdă.

Ierarhul a evidențiat conviețuirea a 25 naționalități diferite în orașul Novi Sad, despre care a spus că este „o mică Europă”.

Guvernatorul provinciei autonome Voivodina s-a adresat participanților și organizatorilor arătându-și aprecierea față de organizarea Adunării Generale CBE în provincia pe care o conduce.

„Respectul, toleranța, armonia sunt sentimentele pe care încercăm să le cultivăm cu toții pentru a putea trăi împreună păstrând identitatea tuturor celor care trăiesc aici”, a subliniat István Pásztor.

Delegația Bisericii Ortodoxe Române la Adunarea Generală CBE este condusă de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. Din delegație fac parte: Pr. Conf. Dr. Sorin Șelaru, Pr. Conf. Dr. Constantin Jinga și Gabriela Pipirig

Mitropolitul Iosif la Adunarea Generală CBE 2018. Foto: Basilica.ro

Tema centrală a Adunării din Novi Sad este dezbaterea privind viitorul Europei, ceea ce va contribui la definirea obiectivelor politice ale activității organizației în următorii 5 ani.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente