Adunarea Eparhială a luat act de alegerea IPS Calinic ca a Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-a întrunit în ședință de lucru sâmbătă în Paraclisul „Sf. M. Mc. Ioan cel Nou” al Centrului Eparhial Suceava, ocazie cu care a luat act de alegerea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic ca a Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Alături de membrii Adunării Eparhiale, la întrunire au mai participat Părintele Arhiepiscop Calinic, Părintele Episcop vicar Damaschin Dorneanul, consilierii eparhiali și părinții protopopi.

Adunarea Eparhială a aprobat și modificarea Statutului Fondului Bisericesc. A fost schimbată adresa acestuia (Mun. Suceava, Str. Iancu Flondor, nr. 2, tel. 0230 521 295, jud. Suceava) și s-a adăugat precizarea că fondul „este parte componentă a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, cu statutul juridic de unitate de cult”. Președintele fondului este Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Lucrările s-au încheiat cu un moment de reculegere în amintirea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente