Adunarea Eparhială a Episcopiei Covasnei și Harghitei

Membrii Adunării Eparhiale a Episcopiei Covasnei și Harghitei s-au întâlnit sâmbătă, 12 ianuarie 2013, în sedință la Centrul Eparhial din Miercurea Ciuc. Au fost prezentate proiectele realizate în anul 2012 și au fost făcute propuneri pentru anul curent.

Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Care au fost cele mai importante proiecte propuse pentru anul 2013 aflăm de la părintele Teodor Bijec purtător de cuvânt al Episcopiei Covasnei și Harghitei: „Sub aspect misionar s-a formulat propunerea de elaborare pentru fiecare protopopiat a unor proiecte comune pastoral misionare printr-o colaborare între preoții parohi și profesorii de religie. Sub aspect cultural organizarea în parohie a unor activități culturale în legătură cu semnificația anului 2013 dedicat Sf. Împărați Constantin și Elena și editarea unui volum de exegeză biblică pentru tineri și adulți, întocmirea la nivelul fiecărei parohii a unui plan catehetic pentru catehizarea credincioșilor, editarea unor broșuri pentru fiecare unitate bisericească din cuprinsul eparhiei noastre și atragerea de voluntari, dintre tineri, pentru realizarea Campanie pentru viață cu caracter antiavort, antidrog și chiar de mărturisire a spiritualității autentice românești ortodoxe. Sub aspect social s-a formulat propunerea de elaborare a unui ghid pentru programul de asistență socială ce urmează să se desfășoare la nivelul parohiilor, implicarea continuă a preoților, profesorilor de religie, a consiliilor și comitetelor parohiale pentru identificarea copiilor cu risc de abandon școlar care provin din familii nevoiașe și pentru ajutorarea lor; de asemenea, stimularea voluntariatului la nivelul parohiilor cu posibilități pentru promovarea și susținerea programelor social filantropice și a îngrijirii bolnavilor la domiciliu”.

Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și de patrimoniu ale eparhiei și este compusă din o treime clerici și doua treimi mireni, cu o viața morală și religioasă demnă.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente