Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Clujului convocată în ședință anuală de lucru

Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Clujului se va întruni sâmbătă, 26 ianuarie, în ședință anuală de lucru. Întrunirea va fi prezidată de Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei și va debuta la ora 10:45 cu o slujbă de Te-deum, oficiată în paraclisul școlilor teologice. Apoi, în Aula Nicolae Ivan a Facultății de Teologie Ortodoxă se va desfășura ședința propriu-zisă. În cadrul acesteia se vor analiza activitățile Arhiepiscopiei pe anul 2012, pe toate cele patru sectoare: administrativ bisericesc, economic, cultural și misionar social, informează radiorenasterea.ro.

Totodată vor fi prezentate și aprobate proiectele pe acest an. Potrivit vicarului administrativ al eparhiei, pr. Iustin Tira, principalul obiectiv al Centrului eparhial pentru anul 2013 este continuarea proiectelor aflate în derulare, respectiv încheierea construcției și dotărilor pentru Campusul teologic „Nicolae Ivan”, astfel încât la începutul anului universitar 2013-2014 să poată fi dat în folosință, demararea lucrărilor la Centrul misionar „Sfântul Apostol Andrei”, a cărei piatră de temelie a fost pusă de praznicul BuneiVestiri în 2012, demararea lucrărilor la Centrele de tineret din Sângeorz Băi și Câmpenești, începerea construcției la așezământul pentru vârstnici de la Baciu-Popești, precum și amenajarea, organizarea și eventual deschiderea unui centru de tineret la Gherla.

La acestea se adaugă proiectele curente, precizează Pr. Iustin Tira, lucrările de construcții la biserici, realizarea lucrării de mozaic la catedrala mitropolitană care vor începe în curând și celelalte proiecte ce sunt în plan a se realiza referitoare la Seminarul Teologic, Școala confesională, Facultatea de Teologie precum și toate celelalte proiecte ce presupun și care însemnează viața bisericească în Eparhia Clujului.

Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Clujului este formată din 30 de membrii, dintre care o treime clerici și două treimi mireni, aleși dintre preoții și credincioșii eparhiei pe o perioadă de 4 ani. Ea este convocată întotdeauna de către chiriarh, în cazul nostru de ÎPS Mitropolit Andrei și este prezidată de chiariarh. Hotărârile pe care Adunarea eparhială le adoptă în aceste ședințe de lucru sunt duse la îndeplinire de către Consiliul Eparhial, respectiv Permanența Eparhială. Adunarea eparhială se convoacă în ședință anuală de lucru, o dată pe an, iar în ședințe extraordinare ori de câte ori este nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente