Adunare eparhială la Tomis

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopia Tomisului s-au reunit joi în şedinţă de lucru. Dezbaterile au fost precedate de oficierea slujbei de Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopala Sf. Ap. Petru si Pavel de către IPS Teodosie, arhiereul locului, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Lucrările adunării s-au desfăşurat în Palatul administrativ al Arhiepiscopiei, fiind deschise de cuvântul chiriarhului care a prezentat succint activitatea instituţiei în anul 2014, precum şi planurile pentru anul 2015. De asemenea, IPS Teodosie, le-a mulţumit membrilor Adunării pentru sprijinul acordat Bisericii Ortodoxe, cerându-le ca şi pe viitor să manifesteze aceeaşi implicare pentru buna desfăşurare a activităţilor eparhiei de la malul Mării: „astăzi analizăm ceea ce s-a făcut anul trecut şi dorim să continuăm activităţile, să le îmbogăţim, să le îmbunătăţim şi să creştem spiritul religios în rândul credincioşilor noştri. Am căutat să-i implicăm pe membri Adunării Eparhiale mai mult şi sperăm ca în anul care a început să împlinim obiective din ce în ce mai îndrăzneţe. Cel mai important obiectiv este acela de a aduce în adâncul sufletelor credinţa noastră străbună şi de a-i face pe oameni să fie mai activi în Biserică şi mai aproape de Dumnezeu”.

În continuare, au fost prezentate şi dezbătute bilanţurile departamentelor administrative ale Arhiepiscopiei, acestea fiind obiectul discuţiilor celor cinci comisii alcătuite din membrii Adunării. De asemenea, au fost discutate şi aprobate principalele proiecte pentru anul acesta, fiecare membru exprimându-şi punctul de vedere cu privire la acestea.

Conform Statutului Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale unei eparhii. De asemenea, acest for este alcătuit din membri mireni şi clerici, în proporţie de doua treimi mireni şi o treime clerici, aleşi din rândul oamenilor cu o viaţă religioasă şi morală ireproşabilă.

În cuvântul de închidere al lucrărilor, IPS Teodosie , şi-a reafirmat încrederea în sprijinul pe care Arhiepiscopia Tomisului îl v-a primi de la membri mireni ai Adunării şi i-a asigurat pe toţi cei prezenţi că obiectivele pentru 2015 sunt mai mult decât necesare pentru sporirea credinţei şi îmbunătăţirea vieţii religioase de la malul Mării.

Comentarii Facebook


Știri recente