Adunare eparhială la Miercurea Ciuc

Membrii Adunării eparhiale a Episcopiei Covasnei și Harghitei s-au întâlnit în ședință la Centrul eparhial din Miercurea Ciuc. Au fost prezentate proiectele realizate în 2012 și au fost făcute propuneri pentru anul curent. Întrunirea a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Sub aspect misionar s-a formulat propunerea de elaborare pentru fiecare protopopiat a unor proiecte comune pastoral-misionare printr-o colaborare între preoți și profesorii de religie. S-a discutat și despre organizarea unor activități culturale dedicate Anului omagial Sfinții Împărați Constantin și Elena, editarea unui volum de exegeză biblică pentru tineri și adulți; întocmirea la nivelul fiecărei parohii a unui plan catehetic, editarea de broșuri pentru fiecare unitate bisericească și atragerea de voluntari pentru realizarea „Campaniei pentru viață” cu caracter antiavort, antidrog și de mărturisire a spiritualității românești ortodoxe.

Sub aspect social s-a formulat propunerea de elaborare a unui ghid pentru programul de asistență socială ce se va desfășura la nivelul parohiilor, implicarea continuă a preoților, profesorilor de religie, a consiliilor și comitetelor parohiale pentru identificarea copiilor cu risc de abandon școlar care provin din familii nevoiașe și pentru ajutorarea lor; stimularea voluntariatului la nivelul parohiilor cu posibilități pentru promovarea și susținerea programelor social-filantropice și a îngrijirii bolnavilor la domiciliu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…