Adunare Eparhială la Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului s-a aflat sâmbăta aceasta la ceas de bilanț. Lucrările Adunării eparhiale au început cu slujba de Te Deum, oficiată în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Vasile Someșanul. Ședința s-a desfășurat în Aula Nicolae Ivan a instituției, fiind prezidată de Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

„După ce s-a făcut o retrospectivă a anului 2012 care din darul lui Dumnezeu, cu toată criza, a fost unul pozitiv nu numai pe tărâm pastoral-duhovnicesc, dar și edilitar. Gândindu-ne că în anul ce a trecut s-a inaugurat Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie și că s-a ridicat în roșu clădirea Facultății de Teologie reprezintă pentru noi toți o mare bucurie”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Andrei.

În cadrul ședinței s-au analizat activitățile Arhiepiscopiei pe anul 2012. Totodată au fost prezentate și aprobate proiectele pe anul în curs. O atenție deosebită s-a acordat învățământului universitar.

La final, a fost inaugurat depozitul de cărți și obiecte bisericești aflat în incinta sediului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente