Adunare eparhială la Cluj-Napoca

La sediul Arhiepiscopiei Clujului au avut loc sâmbătă, 31 ianuarie 2015, ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale. Acestea au fost prezidate de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și s-au desfășurat la centrul mitropolitan, informează radiorenasterea.ro.

Au luat parte la întrunire membrii Adunării Eparhiale, toți protopopii din cadrul arhiepiscopiei, oficialități locale și județene din Cluj și Bistrița, precum și reprezentanții mai multor instituții publice.

Înainte de începerea ședinței, în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox a fost oficiată o slujbă de Te-Deum în prezența Înaltpreasfințitului Andrei.

În deschidere, după cuvântul de bun venit adresat tuturor celor prezenți, Părintele Mitropolit a evidențiat câteva din realizările Arhiepiscopiei pe 2014, căminul studențesc al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cantina socială din Bistrița, căminul de bătrâni de la Cușma, sediul protopopiatului Gherla, precum și brutăria și tipografia de la Popești, unde au fost angajate mai multe persoane ce provin din medii defavorizate.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit și despre proiectele pentru anul în curs, menționând că prioritară este întâlnirea tinerilor creștini ortodocși din Europa, ce se va desfășura la începutul lunii septembrie. Printre obiectivele propuse pe 2015 se numără și centrul social misionar de pe Calea Turzii, centrul de tineret de la Săcuieu și realizarea unui cămin de bătrâni în zona Făget.

După rapoartele de activitate prezentate de consilierii Centrului Eparhial au fost discutate probleme de maximă importanță printre care, conservarea patrimoniului cultural, importanța misiunii cu tinerii, a conlucrării dintre Biserică, Școala și autorități pentru recuperarea copiilor care se află în abandon școlar, a declarat părintele consilier, Bogdan Ivanov.

Ședința Adunării Eparhiale s-a încheiat cu un moment de reculegere ținut în memoria vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit sâmbătă, 4 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente