Adunare Eparhială în Melbourne: Unitatea comunităților parohiale românești în prim-plan

La Adunarea Eparhială întrunită sâmbătă în Melbourne, Episcopul Mihail al Australiei și Noii Zeelande a spus că unitatea comunităților parohiale a fost în prim-plan în anul 2018.

„În activitatea pastoral-misionară, administrativă și social-filantropică din cuprinsul eparhiei, pe parcursul anului 2018, ierarhul împreună cu preacucernicii preoți au pus accentul pe continuarea eforturilor în vederea unității din comunitățile parohiale, întărirea legăturilor dintre centrul eparhial și parohiile românești”, a afirmat ierarhul.

Întrunirea a avut loc în două sesiuni sâmbătă, 2 februarie 2019, la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”, reședința episcopală din Melbourne, Australia.

În conformitate cu prevederile statutare, vineri a avut loc ședința Consiliului Eparhial în care au fost prezentate și aprobate rapoartele de activitate din anul 2018.

De asemenea, după slujbele oficiate sâmbătă și duminică de ierarh împreună cu clericii din eparhie au fost prezentate tematicile omagiale și comemorative ale Anului 2019, An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente