Admiterea la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte

Miercuri, 27 mai 2015, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscopși MitropolitNifon a avut loc examenul de admitere la Seminarul Teologic OrtodoxSf. Ioan Gură de Aurdin Târgoviște, pentru noul anșcolar 2015-2016, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Examenul a constat din evaluarea candidaților la probele de dicțieși muzicăși o probă scrisă la disciplina religie, astfel, că din cei 29 de candidați înscriși au fost declarați admiși 26.

Seminarul TeologicSf. Ioan Gură de Aurdin Târgoviște a fost înființat în anul 1992, fiind oșcoala teologică ce susține activitatea pastoral-misionarăși educațională a Arhiepiscopiei Târgoviștei, numeroși elevi seminariști primind, de-a lungul timpului, variate premii la Olimpiadeși Concursurișcolare naționale.

În cadrul școlii funcționează profilul teologic cu 28 de locuri și perioada de studii de 4 ani, profilul uman-filologie, cu 28 de locuri, și clasa a V-a, cu 25 de locuri.

În prezent,școala are, în total, 325 de elevi, iar anul acesta vor absolvi 56 de elevi, din clasele a XII-a.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…