Admitere la Teologie, la facultățile din Sibiu și Cluj-Napoca

Înscrierea pentru concursul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu are loc între 8-11 septembrie, iar concursul are loc pe 12 septembrie. La Cluj-Napoca, înscrierile pentru admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă au loc în perioada 5-6 septembrie, iar probele de examen vor avea loc în perioada 9-10 septembrie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu sunt scoase la concursul de admitere din această toamnă mai multe locuri bugetate și cu taxă. Astfel, la ciclul de licență, candidații au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele șase locuri bugetate și pentru cele 40 de locuri cu taxă de la secția Teologie Pastorală. La nivel de Master, licențiații se pot înscrie la admitere pentru cele șase locuri cu taxă de la secția Teologie Sistematică. Înscrierile pentru concursul de admitere încep luni, 8 septembrie și se încheie joi, 11 septembrie. Concursul va avea loc pe 12 septembrie și va consta pentru candidații la Teologie Pastorală dintr-o probă eliminatorie de verificare a dicției și a aptitudinilor muzicale și o evaluare psihologică. Concursul va continua apoi cu o probă scrisă de cunoștințe religioase. Media de admitere este formată din 50% din media de la bacalaureat și 50% media de la examenul de cunoștințe religioase.

Candidații pentru locurile de la studiile de Master vor fi declarați admiși sau respinși în urma unui concurs de dosare unde se va lua în considerare 100% media de la licență. Taxa de școlarizare pentru anul universitare 2014/2015 este de 2700 de lei.

„Facultatea noastră își deschide porțile pentru tinerii care doresc să se pregătească pentru misiunea de preot și pentru desăvârșirea pregătirii teologice. Le punem la dispoziție o bibliotecă modernă, spații de studiu și de petrecere a timpului liber și toate condițiile pentru ca la finalul cursurilor să facă cinste prestigioasei noastre instituții șaguniene”, a spus decanul facultății sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Informații despre actele necesare la dosarul de înscriere și despre admitere se pot obține fie de pe site-ul facultății, fie de la secretariat.

Admiterea la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca, toți cei interesați să studieze Teologia se pot înscrie în perioada 5-6 septembrie 2014, la sesiunea de toamnă a examenului de admitere organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Sunt disponibile în această sesiune, la nivel licență, 23 de locuri la buget și 120 la cu taxă, la cele patru specializări: Teologie Pastorală, Didactică, Asistență Socială și Artă Sacră. Locurile bugetate la nivel master sunt deja ocupate, dar mai există 80 de locuri disponibile la cu taxă, la cele 6 specializări puse la dispoziție de instituție. O noutate este că din toamnă, cei care se vor înscrie la master vor putea opta pentru o nouă specializare, de Consiliere pastorală și asistență psihosocială.

Probele de examen vor avea loc în perioada 9-10 septembrie.

„Probele care se vor desfășura în cadrul acestei admiteri de toamnă sunt: la specializarea Pastorală, examen scris din Teologie fundamentală și Dogmatică cu fundamentare biblică, iar pentru cei care candidează la a doua facultate și a doua specializare, sau candidează pentru specializările Didactică și Asistență Socială, din aceeași disciplină se va susține un examen oral. La specializarea Artă Sacră se va susține o probă practică de desen și culoare”, a spus secretarul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintele Cosmin Trif.

Informații suplimentare cu privire la sesiune de toamnă a examenului de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca se pot obține accesând site-ul instituției.

Comentarii Facebook


Știri recente