„Adevărata bucurie este bucuria rodirii” | Părintele Patriarh a oferit distincții mai multor angajați pentru activitatea din 2017

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit miercuri distincții mai multor angajați din departamentele Patriarhiei Române și ale Arhiepiscopiei Bucureștilor. Pentru activitățile desfășurate anul trecut, ostenitorii au fost evidențiați cu Diploma omagială a anului 2017, dedicat în Patriarhia Română sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești.

După oferirea distincțiilor, Patriarhul s-a adresat celor prezenți în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Preafericirea Sa a spus că „anul trecut a fost unul deosebit de bogat din punct de vedere spiritual, cultural și misionar”, le-a mulțumit și i-a felicitat pe cei „care au lucrat cu bucurie și cu multă osteneală”.

„Singura, adevărata bucurie este bucuria rodirii, bucuria roadelor obținute prin muncă cinstită și multă stăruință, îmbinate cu multă credință și rugăciune. De aceea noi ne considerăm binecuvântați de Dumnezeu când lucrăm pentru Biserica lui Hristos și pentru binele poporului român”, a mai spus Patriarhul.

Între activitățile de ordin administrativ, cultural și misionar desfășurate anul trecut, Părintele Patriarh a menționat tipărirea de cărți referitoare la tematica omagială și comemorativă a anului 2017.

Totodată, Părintele Patriarh Daniel a reamintit tematica anului 2018 – Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

„Anul (omagial și comemorativ, n.r.) a fost proclamat în mod oficial și am început deja pregătiri. Este mult de lucru, dar în același timp și o mare șansă a bucuriei și a binecuvântării”, a adăugat Preafericirea Sa.

Patriarhul Daniel le-a urat ostenitorilor „Întru mulți și binecuvântați ani” și i-a îndemnat pe cei care lucrează în Biserică să-și continue activitatea cu „multă stăruință”.

La final, Părintele Patriarh a anunțat că va mai oferi săptămâna viitoare aceleași distincții și unor credincioși ortodocși care lucrează în alte instituții și care au contribuit în 2017 la diferite manifestări ale Bisericii.

Între persoanele care au primit miercuri Diploma omagială a anului 2017 s-a aflat și Robert Nicolae, fotograful Agenției de știri Basilica.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente