Actorul român care s-a retras din lume pentru a se dedica rugăciunii: „Lupt zilnic să fiu mai bun, aşa cum pot”

Andrei Ciopec, până nu demult actor, a ales să se retragă din lume şi să se dedice rugăciunii în cadrul unei vieţi monahale.

Potrivit Botoşăneanul, până la 33 de ani a urmat mai multe programe de studii, a profesat ca actor atât în SUA, cât şi în România, dar în tot acest timp s-a aflat într-o căutare şi fără a cunoaşte exact ce anume îşi dorea cu adevărat.

„De mic am fost în căutarea adevărului, a unui adevăr uman, de aici poate s-a tras şi actoria. Nu mă simţeam la locul meu nicăieri. Eram agitat, energic”.

„În fiecare mediu identificam un tip comportamental al liderului acelui grup şi îmi spuneam aşa trebuie să fiu, acesta este adevărul, ajungeam să experimentez acel lucru. Conştiinţa îmi spunea că nu acolo e adevărul”, spunea acum câțiva ani Andrei Ciopec. 

În alt moment, el şi-a manifestat dorinţa de a acorda mai mult timp rugăciunii şi, implicit, vieţii duhovniceşti.

„Lupt zilnic să fiu mai bun, aşa cum pot. Lumeşte vorbind, nu cred că există ceva care să mă satisfacă mai mult decât actoria. Nu există altă meserie către care m-aş putea îndrepta”.

„Dar în afara sferei lumeşti există cea duhovnicească… Și anume o atenţie mai mare spre interiorizare, spre căutarea unei linişti, a acorda  mai mult timp lucrului cu mine ca om, a acorda mai mult timp rugăciunii”, mărturisea Andrei Ciopec. 

Când a simţit că poate face schimbarea cea mult dorită, şi-a chemat prietenii şi le-a oferit lucrurile pe care le adunase, după care şi-a închis conturile de socializare, adresele de e-mail, etc.

Se crede că se află în stare de rugăciune şi ascultare la o mănăstire din apropierea Aiudului.

Foto credit: botosaneanul.ro

Comentarii Facebook


Știri recente