Activități pedagogice în Arhiepiscopia Craiovei

Profesorii de religie din județul Dolj s-au întâlnit la finele săptămânii trecute în cadrul cercului pedagogic semestrial, informează „Ziarul Lumina”. Activitatea a fost găzduită de Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.

Peste 100 de dascăli doljeni au venit la Seminarul Teologic din Craiova pentru a lua parte la lucrările cercului pedagogic de religie, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. Întâlnirea a fost moderată de preotul Gheorghe Pîrva, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Program artistic în prezentarea elevilor seminariști

Tema aleasă pentru întâlnirea de la începutul celui de-al doilea semestru școlar, „Formarea valorilor moral-religioase la elevi și tineri prin metode interactive”, a avut de la început un impact pozitiv în cadrul profesorilor prezenți. Exemplificarea subiectului propus spre discuție a venit din partea elevilor seminariști care au prezentat în premieră o scenetă, închinată Sfinților Martiri Brâncoveni, intitulată sugestiv „Moharul – prețul de răscumpărare”. Reprezentarea scenică s-a dovedit a fi de un real succes prin prezentarea martiriului Sfinților Brâncoveni, fiind totodată „pusă în lumină de interpretările religioase, patriotice și folclorice ale elevilor corului Seminarului Teologic Ortodox, condus de prof. dr. Victor Șeapcă. Scopul acestei scenete a fost de a marca Anul omagial 2014, închinat Sfinților Brâncoveni. De aceea, efortul elevilor implicați s-a socotit a fi o jertfă de mulțumire înaintea lui Dumnezeu pentru cei care, de un neam cu noi fiind, au oferit posterității exemplul suprem de jertfă pentru credința ortodoxă”, a explicat diac. prof. dr. Cristian Stăiculescu. Al doilea moment artistic prezentat în cadrul întâlnirii a fost monologul „Despre cele ale sale”, în interpretarea seminaristului Cristian Olaru, de la anul III. Profesorii implicați în organizarea activităților practice au fost: diac. Cristian Stăiculescu, prof. Victor Șapcă, prof. Maria-Cristina Trușcă și prof. Monica-Roxana Pană.

În cea de a doua parte a întâlnirii, dascălii doljeni au luat cunoștință despre proiectul de catehizare pentru adulți „Calea mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, prin Biroul de învățământ, catehizare și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. În continuare, pr. Gheorghe Pîrva a moderat discuțiile legate pe tema propusă în cadrul cercului. „Prezența noastră aici, în acest spațiu plin de tradiție teologică, impune de la sine evaluarea viitorului tinerilor care pot să aducă roade bogate în ogorul Bisericii. Poate că nu toți elevii dumneavoastră vor ajunge să studieze într-o școală teologică, însă cu siguranță toți trebuie să plece în viață cu dorința de a-L cunoaște, de a-L simți pe Dumnezeu în viața lor”, a spus pr. Gheorghe Pîrva.

Comentarii Facebook


Știri recente