Activităţi la centrele de zi ale Arhiepiscopiei Craiovei

Activităţile de formare la centrele de zi, aflate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Craiovei, continuă şi în perioada vacanţei de vară. În această săptămână au fost programate întâlniri educative cu beneficiarii centrelor „Best life“ şi „Aripi de lumină“ din Craiova, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii Centrului social „Best life“ al Arhiepiscopiei Craiovei au participat marți, 28 iulie, la festivitatea de premiere organizată de Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii, pentru implicarea în atelierele de creație din cadrul Școlii de vară BIOS ART în vacanță. Cu această ocazie, copilașii așezământului social au primit diplome de prieteni ai naturii și daruri, înmânate de Lila Gima, muzeograf și coordonator al acestor ateliere. Drept mulțumire, cei mici au prezentat un program artistic special, format din cântece, poezii și joc tradițional românesc, pregătit cu sprijinul voluntarilor. Printre micuții invitați s-au aflat și elevii Școlii nr. 3, beneficiari ai Centrului social „Best life“, însoțiți de cadrele didactice. La rândul lor, aceștia au recitat poezii, au primit diplome și daruri – îmbrăcăminte, jucării și rechizite școlare.

În deschidere, drd. Lila Gima a vorbit celor prezenți despre colaborarea frumoasă începută în urmă cu doi ani cu Centrul social „Best life”, despre prietenia legată cu elevii școlii din Balasan și a adus cuvinte de apreciere pentru momentele artistice prezentate. La final, cu toții au vizionat expoziția de lucrări realizate în luna iulie în cadrul acestor ateliere. Amintim faptul că elevii Școlii nr. 3 din Balasan beneficiază în timpul vacanței de vară de serviciile sociale și educaționale ale centrului printr-un parteneriat încheiat cu unitatea de învățământ menționată și cu sprijinul Primăriei Municipiului Băilești. Cu acest prilej, copiii au vizitat la începutul lunii iulie Muzeul Olteniei, Secția de Științele Naturii, expoziția de plante și animale fosile, au fost la Planetariu și au participat la un atelier de modelaj în lut.

Atelier de creaţie la Centrul social „Aripi de lumină”

Copiii Centrului social „Aripi de lumină” al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, participă în lunile iulie-august la atelierul de con­fecționat bijuterii și obiecte din materiale ecologice, coordonat de dna Costinela Iacob. Atelierul face parte din atelierele interactive organizate de Secția de Etnografie și Folclor a Muzeului Olteniei. `Acest tip de atelier vine în completarea activităților de dezvoltare a abilităților practice de viață pentru copii oferite în cadrul centrului, astfel încât, în perioada de vacanță, copiii vor experimenta o dată pe săptămână crearea de bijuterii – cercei, accesorii realizate în culori vii sau suave, pastelate”, a declarat Elena Stănulică, coordonatorul centrului.

Potrivit reprezentanților centrului, copiii au experimentat, folosesc în cadrul atelierului accesorii de metal, sârmă, mărgele, îmbinând simțul artistic, îndemânarea, fantezia, creativitatea și inițiativa. „Activitatea se des­fă­șoară la Centrul social «Aripi de lumină» și își propune familiarizarea cu noi tehnici de lucru, crearea unor momente de bucurie și emoție în timpul desfășurării atelierului de creație, valorificarea potențialului creator al fiecărui copil, împărtășirea unei experiențe pozitive. Modul în care copiii au rezonat până acum cu această activitate s-a evidențiat printr-o participare activă, cu interes, în crearea și menținerea unui climat afectiv pozitiv pe toată durata desfășurării atelierului. Mulțumim domnului manager al Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, domnului Balosu Ion, șef Secție Etnografie și Folclor și doamnei Costinela Iacob pentru deschiderea, implicarea, sprijinul, generozitatea cu care au venit în întâmpinarea dorinței noastre de a-i ajuta pe copii în procesul de creștere, evoluție, de formare armonioasă a personalității”, a adăugat Elena Stănulică, coordonatorul Centrului social pentru copii „Aripi de lumină”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…