Activități în parteneriat cu World Vision România, la Râmnic

La Parohia Mihăești I din Comuna Mihăești, județul Vâlcea a avut loc luni, 11 februarie, întâlnirea cu preoții care desfășoară activități de parteneriat cu Fundația World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea.

Potrivit arhiram.ro, întâlnirea a reunit reprezentații Arhiepiscopiei Râmnicului, Pr. Constantin Olariu, inspector pentru catehizarea parohială, Pr. Nicolae-Alin Gherghinoiu, protoiereu al Protoieriei Râmnicu Vâlcea, preoți din comunele Galicea, Frâncești, Orlești, Scundu, Ionești, Stoilești, Popești, Mihăești, Râmnicu Vâlcea și reprezentanți ai Fundației World Vision.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea proiectelor derulate în perioada octombrie 2012-ianuarie 2013 la parohii, activități pentru copii și tineri, „Hristos împărtășit copiilor”, „Alege Școala”, Proiectele desfășurate în parteneriat pentru perioada lunii decembrie (Praznicul Nașterii Domnului), activități pentru adulți, Proiectul „Calea mântuirii”, activități de implicare socială/voluntariat, parteneriate locale cu alte parohii/școală/ Grupul de Inițiativă/ Asociații Comunitare/ Admin. Locală / ONG-uri.

Reprezentanții World Vision, d-na Ignat Maria și dl. Constantin Ionașcu au prezentat aspecte privind parteneriatul cu Parohiile in perioada 2012 /2013: „Obiectivele privind Bunăstarea copilului”, „Impactul activităților de dezvoltare spirituala în comunitățile partenere cu World Vision” și „Protecția copilului – politici WVR”.

În cadrul întâlnirii a fost dezbătută și strategia de parteneriat privind desfășurarea unor activități catehetice și sociale cu identificarea unor arii de interes privind implicarea preoților și a parohiilor în social, prin voluntariat în consilierea abandonului școlar, proiecte educative pentru copii și părinți, precum și schimburi de experiență cu alte comunități.

Comentarii Facebook


Știri recente