Activități în cadrul Proiectului Alege Școala!

Persoanele implicate în activitățile din cadrul Proiectului „Alege Școala!” vor fi acreditate drept ”consilieri pentru tineret”, având astfel o ocupație recunoscută în România. Este una dintre noutățile pe care le aduce Proiectul „Alege Școala!”, lansat anul acesta în zece eparhii din Patriarhia Română. Ideea a fost dezbătută în cadrul unei ședințe trimestriale, ținută, astăzi, 18 septembrie 2014, la Centrul social pastoral al Mănăstirii Caraiman cu inspectorii pentru catehizarea parohială, implicați în proiect. A treia ediție „Alege Școala!” include și activități asemănătoare celor din proiectele anterioare.

„Este o structură oarecum asemănătoare cu celelalte două programe Alege Școala! pentru că ideea de bază a rămas, însă am reușit să creăm un instrument educațional pe baza căruia se vor desfășura activitățile. Acest instrument a fost depus spre acreditare și toți cei care vor face activități cu copiii vor fi acreditați ca și consilieri pentru tineret. Astfel, vor avea o ocupație recunoscută în România care le va permite să fie și plătiți și să se implice și în alte programe de acest gen în Patriarhie. În al doilea rând, aceste centre catehetice pe care le vom înființa vor desfășura activități și după încheierea acestui program deoarece unul dintre obiectivele noastre a fost acela de a face ca Programul Alege Școala! să nu se încheie odată cu finanțarea, ci să continue prin aceste centre catehetice”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Constantin Naclad – managerul Proiectului „Alege Școala!”.

La fel ca și primele două proiecte „Alege Școala!”, inițiate în 2009, respectiv în 2010, de Patriarhia Română și World Vision România, și finalizate în anul 2013, acest nou proiect își propune atât prevenirea și combaterea abandonului școlar, cât și sprijinirea celor care au părăsit timpuriu școala, din regiunile Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest.

Proiectul „Alege Școala!” se va încheia în octombrie 2015 și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente