Activităţi educative pentru copiii Centrului „Best Life“ din Craiova

Copiii Centrului social „Best Life“ al Arhiepiscopiei Craiovei au vizitat joi, 14 mai, Muzeul Olteniei, Secţia de Ştiinţele Naturii, în cadrul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului“. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Professor Vitae“, în parteneriat cu Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, reprezentate de către prof. Cati Mitrache. La activitate au participat mai mulţi voluntari, elevi ai Colegiului „Gheorghe Chiţu“, cât şi cadre didactice. Cu acest prilej, cei mici au vizionat expoziţiile de plante şi animale, peştera, expoziţia „Universul şi sistemul nostru solar“, iar la final, la Planetarium, o videoproiecţie pe tema „Încălzirea globală“. „Săptămâna aceasta, 11-17 mai, are loc Săptămâna Naţională a Voluntariatului, astfel că noi ne aflăm în desfăşurarea unei acţiuni de voluntariat. Asociaţia «Professor Vitae» şi Colegiul Naţional Economic «Gheorghe Chiţu» realizează acţiuni de voluntariat, alături de Centrul social pentru copii «Best Life» şi de voluntari, elevi ai clasei a XI-a C“, a declarat Rodica Vladu, profesoară la disciplina geografie la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Oltenia.

Specialiştii Muzeului Olteniei, Secţia de Ştiinţele Naturii, au apreciat acţiunea ca fiind foarte folositoare copiilor. „Le-am prezentat copiilor tematicile din cadrul expoziţiilor de bază de la Secţia de Ştiinţele Naturii. Este vorba de expoziţia de fosile, din cadrul expoziţiei „Oltenia Terra Fossilis“, vieţuitoare actuale, plante şi animale, sau flora şi fauna din ecosistemele Olteniei. Aici, copiii au fost entuziasmaţi de ecosistemul subteran, de peşteră, de expoziţia Universul şi sistemul nostru solar. Ataşat acestei expoziţii, avem şi o sală de Planetarium, unde au vizionat o videoproiecţie despre Planetarium“, a completat Mirela Ridiche, muzeograf în cadrul Muzeului Olteniei, Secţia de Ştiinţele Naturii.

Centrul social pentru copii „Best Life“ al Arhiepiscopiei Craiovei se bucură de colaborarea cu Muzeul Olteniei şi Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, alături de care a participat de-a lungul timpului la activităţi utile copiilor, precum activităţi de preparare prăjituri, serbări şi ateliere de creaţie.

Comentarii Facebook


Știri recente