Activități cu tinerii organizate în parohia clujeană Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Valea Gârbăului

O serie de activități cu tinerii debutează astăzi în parohia clujeană din Valea Gârbăului. Acestea vizează o apropiere a tinerilor de biserică și petrecerea timpului liber într-un mod plăcut și folositor. Prima întâlnire va avea loc miercuri 23 ianuarie de la ora 18, la biserica ocrotită de „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, în cadrul căreia se vor prezenta proiectele ce vor fi derulate pe viitor, în cadrul parohiei, informează radiorenasterea.ro.

Părintele paroh Ovidiu Marțiș a precizat că în acestă primă întâlnire va avea loc și vizionare unui film documentar despre Țara Sfântă și în special despre Ierusalim.

Astfel de întâlniri cu tinerii de pe Valea Gârbăului vor avea loc săptămânal in parohie. Vor fi organizate foarte multe activități precum pelerinaje, excursii, seri duhovnicești, concursuri de cultură generală, vizionări de filme educative și cu tematică religioasă și întâlniri aniversale și muzicale. Proiectul dedicat tinerilor este intitulat „Suflete în Florești” și marchează împlinirea a doi ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiei din Valea Gârbăului, comuna Florești. Parohia „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” a luat ființă în anul 2006, ca filie a Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești. Deoarece zona s-a dezvoltat foarte mult, în urmă cu doi ani a devenit parohie de sine stătătoare și a început construcția bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente