Activități cu tinerii în cadrul școlii parohiale de vară de la Eșelnița

De aproape două decenii, tinerii mehedințeni au posibilitatea să participe între 20 iulie (Sf. Ilie) și 15 august (Adormirea Maicii Domnului) la una dintre cele mai interesante școli de vară. În localitatea mehedințeană Eșelnița, preotul paroh Sever Negrescu, distins om de cultură, cu un tact pastoral aparte, cheamă tinere vlăstare din cuprinsul Eparhiei Severinului și Strehaiei, și chiar din țară, la o altfel de învățare. Împletind ludicul cu arta și cultura, părintele Sever Negrescu, împreună cu mai mulți voluntari, îndreaptă generație după generație pe calea Bisericii, a virtuților și a cunoștinței celei de folos.

În fiecare an, zeci de copii și adolescenți, deprinși cu bunătatea și dragostea părintelui față de verbul „a ști”, alcătuiesc comunitatea învățăceilor de la Eșelnița. Printre lecturi, rugăciuni, teatru, muzică, limbi străine, concursuri literare, drumeții și întâlniri cu oameni de seamă, tinerii au prevăzute în program tot felul de activități distractive, de la pisctură pe diverse materiale până la jocuri sportive.

Și anul acesta, cea de-a XVIII-a ediție a școlii parohiale de vară Eșelnița – Mehedinți s-a deschis oficial pe 25 iulie, printr-un pelerinaj la hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” – Orșova, după cum ne-a declarat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei.

Organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și în colaborare cu Primăria Eșelnița, școala parohială de vară este un prilej de îmbogățire a cunoștințelor, de cugetare mai adâncă asupra sensurilor existenței și chiar un mijloc de dezvoltare personală.

Săptămâna aceasta, părintele Sever Negrescu și cursanții școlii de vară au vizitat mai multe obiective religioase. Unul dintre popasuri a vizat radioul Lumina al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Aici, cei mici au putut observa munca și activitățile dintr-un studio de înregistrări sau de procesare audio-video.

La finalul școlii de vară, duminică, 17 august, după Sfânta Liturghie, toți participanții vor primi diplome și promisiunea unei reîntâlniri în același cadru distins.

Comentarii Facebook


Știri recente