Activități catehetice în Arhiepiscopia Râmnicului

Două parohii din Arhiepiscopia Râmnicului au găzduit în această săptămână activități cu caracter catehetic. Astfel, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc implementarea proiectului de catehizare pentru adulți „Calea mântuirii”, iar la Biserica „Sfinții Arhangheli” din Parohia Cetățuia I s-a desfășurat prima întâlnire din cadrul proiectului „Iisus Hristos – Lumina sufletului nostru”, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul catehetic „Calea mântuirii” continuă la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea. Astfel, duminică, 4 mai, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiu a avut loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Calea mântuirii – The Way”, activitate catehetică la care au luat parte 30 de credincioși activi ai parohiei. În cadrul întâlnirii catehetice, părintele Nicolae Proteasa, responsabil al proiectului în cadrul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, a susținut tema cu titlul: „Trăirea credinței I: Dumnezeiasca Liturghie – O perlă de mare preț”. După vizionarea proiecției video, părintele a prezentat în mod practic săvârșirea Sfintei Liturghii, tema întâlnirii stârnind interes în rândul participanților, care au adresat întrebări și au discutat pe marginea subiectului.

Întâlnire catehetică la Parohia Cetățuia 1

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Cetățuia 1 din municipiul Râmnicu Vâlcea a găzduit duminică, 4 mai, prima întâlnire catehetică din cadrul proiectului „Iisus Hristos – Lumina sufletului nostru” desfășurat de Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, sub coordonarea părintelui Emanoil Bărbuț, parohul bisericii și îndrumătorul spiritual al ligii. La această întâlnire au participat pr. Petre Vețeleanu, pr. Bogdan Nistor, pr. Bogdan Brădeanu de la Parohia Trăistari – Ocnele Mari, pr. Florin Popa de la Parohia Troianu, pr. Alin Constantin Prunoiu de la Parohia Galicea, Aurora Gherghina, subprefect al județului Vâlcea, membre ale asociației și numeroși credincioși râmniceni. „Tema întâlnirii – „Comoditatea bărbatului contemporan – înlocuirea rânduielii lui Dumnezeu și lipsirea familiei de binecuvântarea divină”, precum și încărcătura spirituală a sărbătorii din această zi a femeilor mironosițe, au făcut ca biserica să fie neîncăpătoare, iar cele două ore de dialog să se scurgă pe negândite. Preocuparea permanentă a femeii creștine a zilelor noastre de a respecta rânduiala lui Dumnezeu în familie și societate, de a face față provocărilor la locul de muncă, în creșterea și educarea copiilor în această lume plină de ispite, dar și de a se implica în acțiuni sociale pentru ajutorarea aproapelui, a generat o serie de întrebări, iar povețele pline de căldură ale preoților, în spiritul învățăturii Bisericii noastre Ortodoxe, au readus în sufletul celor prezenți cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care arată că virtutea dragostei alături de credință și nădejde constituie cheia înțelegerii dintre oameni”, a mărturisit Delia Zamfirescu, inițiatoarea proiectului și vicepreședinta Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente