Activitatea medicală, slujire a lui Dumnezeu și a semenilor

Din anul 2012, odată cu înființarea Asociației Medicilor și Farmaciștilor Ortodocși din România, filiala Arad, Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu specialiști în domeniul medical, desfășoară o amplă activitate de ajutorare a persoanelor suferinde. Medici, călugări și preoți, cu toții sunt implicați în acest demers caritabil, inspirat din pilda sfinților doctori „fără de arginți”.

Problemele cu care se confruntă astăzi lumea sunt din ce în ce mai mari. Ne dăm seama însă că toate problemele au soluții în Biserică, mai ales atunci când citim cuvântul Mântuitorului: „Cele ce sunt cu neputință la oameni, la Dumnezeu toate sunt cu putință” (Mt. 19, 26). Indiferent de natura problemelor, fără Dumnezeu nu putem face nimic. Chiar și atunci când ne încearcă problemele de sănătate, gândul nostru zboară tot la Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, chiar dacă picioarele noastre se îndreaptă spre medic. Și aici, mai cu folos pleci de la o consultație făcută de un medic care îți vorbește despre tămăduirea care vine de la Dumnezeu și cu mai multă nădejde că te vindeci mai ușor. Există medici care te îndeamnă să îl cauți pe Dumnezeu în timp ce îți urmezi tratamentul. Medici care pun la picioarele Mântuitorului întreaga lor pricepere și umplu de bună mireasmă duhovnicească întreaga consultație. Astfel de motivații și gânduri au stat la baza înființării pe lângă parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Aradului a mai multor unități medicale, care să vină în întâmpinarea nevoilor celor aflați în suferință.

„Este un prilej deosebit de afirmare a lucrării samaritene a Bisericii pentru cei care sunt mai lipsiți și care sunt prea încercați cu boala – spunea la redeschiderea cabinetelor medicale din Arad Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Lucrarea aceasta este una de parteneriat cu medicina. Aici oamenii vin ca la biserică, iar medicii se vor pune la dispoziția lor asemenea preoților. Un cabinet poate nivela niște situații pe care societatea încă nu le poate stăpâni. Noi vrem să venim în ajutorul societății, nu să facem concurență unii cu alții. Este un sprijin reciproc: așa cum Biserica este subvenționată de stat, și Biserica încearcă să ajute statul acolo unde statul nu poate pătrunde.”

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente