Activitate social filantropică În Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, „Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Familiile aflate în Dificultate” al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, coordonat de Sectorul Social – Misionar, a oferit în prima lună a anului 2013 servicii sociale, în cadrul cărora au fost sprijinite pentru a depăși situația de criză următoarele categorii de beneficiari: 1 familie care locuiește în locuință socială, 15 familii aflate în dificultate, 1 persoană aflată în detenție, 3 persoane care au părăsit sistemul de protecție socială și 1 persoană vârstnică. Au fost soluționate 37 de cereri depuse de beneficiari, prin aplicarea criteriilor de selecționare pentru care s-a obținut acreditarea.

În cadrul acestor servicii au fost acordate ajutoare materiale și financiare în valoare totală de 2.316 lei, proveniți din Fondul Filantropia cât și din donații și sponsorizări, după cum ne-a transmis Diac. Chiru Cristian-Ștefăniță, Inspector social.

„Centru de Consiliere și Sprijin pentru Familiile aflate în Dificultate” își desfășoară activitatea în Centrul Socio – Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, fiind acreditat prin decizia nr. 84/18 octombrie 2012, ca furnizor pentru următoarele tipuri de servicii sociale: identificarea și evaluarea nevoilor sociale individuale, familiale și de grup, consiliere socială și informare juridică, promovare relații sociale (socializare), informare în domeniul social despre drepturi și obligații, sprijin de urgență în vederea reducerii situațiilor de criză și sprijin emoțional, după caz consiliere psihologică.

Comentarii Facebook


Știri recente