Activitate cu copiii la Parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia

În după-amiază a zilei de 7 mai 2015, în Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iuliaa avut loc o nouă activitate cu participarea copiilor, însă adresată tuturor membrilor comunităţii. Este vorba de punerea în scenă de către elevii claselor a II-a şi a III-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a piesei de teatru La nunta Fiului de Împărat, scrisă de doamna profesoară Monica Opriş, a precizat Pr. Petrişor Muntean.

Fiecare eveniment care marchează viaţa oamenilor, fie că este vorba de botez, nuntă sau înmormântare, este un prilej de sincer angajament şi de emulaţie spirituală, ce presupune o serioasă pregătire fizică şi sufletească. Dintre aceste evenimente, nunta pare să fie momentul cel mai luminos şi mai promiţător dintre toate. Mântuitorul nostru Iisus Hristos a asemănat prezenţa în Împărăţia lui Dumnezeu cu participarea la o nuntă – „nunta Fiului de Împărat” –, care nu se termină niciodată. La această nuntă sunt invitaţi toţi oamenii, fără excepţie, indiferent de locul şi timpul în care au trăit.

Piesa de teatru susţinută cu talent de către elevii şcolii din parohie a adus în actualitate, prin relatări emoţionante, vieţile unor împăraţi şi împărătese din secolul al II-lea până în secolul al XVIII-lea, vieţi pline de fapte de iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de oamenii pe care i-au condus. Prezentate cu sensibilitatea şi emotivitatea specifică vârstei, ele au constituit tot atâtea invitaţii pentru tinerii şi părinţii prezenţi de a le urma exemplul personalităţilor evocate, pregătindu-şi fiecare sufletele pentru a participa, dimpreună cu toţi cei ce s-au făcut plăcuţi lui Dumnezeu de-a lungul timpului, la nunta Fiului de Împărat.

Această activitate este rodul bunei colaborări ce există între parohie şi şcolile ce îşi desfăşoară activitatea în cuprinsul ei, o colaborare ce rodeşte, iată, pe mai multe planuri şi care angrenează copii, tineri, învăţători, profesori, preoţi, părinţi şi credincioşi în acţiuni prin care se promovează modele şi valori atât de necesare azi. Cei 30 de copii au fost coordonaţi de către cadrele didactice Ioana Corlaci, Gabriela Voina şi Ionela Trakller, precum şi de către profesorii de religie Monica Opriş şi Gabriel Bucur.

Comentarii Facebook


Știri recente