Activitate cu copiii de la Complexul „Prichindelul”

O delegație a Departamentul de Asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, formată din inspectorul social Marius Talmațchi și asistentul social Tudor Costea, a vizitat din nou Complexul de servicii „Prichindelul”, informează Ziarul Lumina. Beneficiarii complexului sunt repartizați în trei tipuri de servicii, în Centrul de Plasament pentru copilul cu Dizabilități, Centrul de Primire de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat și Centrul Maternal.

Aici, copiii din cadrul Modulului IV – Handicap locomotor și din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență au avut ocazia să vizioneze proiecția unor filme cu tematică religioasă și morală și să participe la discuții interactive pe teme educative și religioase. Delegații Arhiepiscopiei Sibiului au fost întâmpinați de directorul complexului sibian, Onorius Moldovan, cu care Departamentului Social al Arhiepiscopiei colaborează în cadrul unor activități desfășurate în parteneriat, conform celor precizate de asistentul Social Tudor Costea.

„La sfârșitul acestei acțiuni de la Centrul „Prichindelul”, inspectorul social Marius Talmațchi, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, a transmis copiilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, i-a asigurat că o nouă vizită a membrilor Departamentului Social va avea loc cât de curând, apoi le-a oferit mici daruri, constând în dulciuri și iconițe”, a mai menționat Tudor Costea.

Colaborarea Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului cu Complexul „Prichindelul” constituie o tradiție. Centrul a primit adeseori sprijin din partea Arhiepiscopiei Sibiului, printr-o serie de activități educative, prin asistența religioasă oferită de preoți și prin acțiuni filantropice, destinate copiilor.

Beneficiarii de la „Prichindelul” sunt repartizați în trei tipuri de servicii, în Centrul de Plasament pentru copilul cu Dizabilități, Centrul de Primire de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat și Centrul Maternal unde se oferă găzduire pe perioada determinată, servicii de îngrijire socială și medicală, sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză, consiliere psihologică etc. Toate aceste servicii sunt oferite prin Direcția Generală și Asistență a Copilului din cadrul Consiliului Județean.

Comentarii Facebook


Știri recente