Acțiuni sociale la Parohia Călimănești I

În Parohia Călimănești I din orașul stațiune Călimănești-Căciulata au continuat acțiunile sociale pentru sprijinirea celor aflați în nevoi și necazuri. Aici, prin grija preoților și cu implicarea credincioșilor, de mai bine de trei ani copiii săraci primesc săptămânal două mese gratuite în zilele de marți și joi, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În Duminica a XXII-a după Rusalii când se citește pericopa evanghelică despre bogatul nemilostiv și săracul Lazăr la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Parohiei Călimănești I slujba Sfintei Liturghii la care au luat parte numeroși credincioși ai parohiei și nu numai a fost urmată de o acțiune socială. Și dacă în cadrul sfintei slujbe în cuvântul de învățătură susținut de tânărul teolog Neacșu Bogdan s-a vorbit despre milostenie și întrajutorare toate acestea au devenit realitate în „liturghia după liturghie”.

Prin inițiativa preoților de aici, respectiv a preotului paroh Emanoil Nețu și a preotului slujitor Ilie Ceapa și prin susținerea și implicare credincioșilor și a membrelor din Comitetul Parohial dar și cu colaborarea unor cadre didactice de la liceul din localitate s-a oferit o bogată masă celor nevoiași dar și persoanelor vârstnice și singure din parohie și din întregul oraș.

Sala de mese a casei sociale parohiale a devenit neîncăpătoare pentru cei aflați în această situație. La invitația preotului paroh făcută cu o săptămână înainte au răspuns numeroși credincioșii astfel că acțiunea a avut numeroși beneficiari dovedindu-se un real sprijin pentru credincioși. Ba mai mult s-a hotărât ca de acum înainte în fiecare duminică să fie organizată această acțiune.”, a mărturisit Părintele Ilie Ceapă, preot slujitor la Parohia Călimănești I.

Comentarii Facebook


Știri recente