Acţiuni sociale în Arhiepiscopia Sibiului

Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a desfăşurat săptămâna trecută mai multe activităţi filantropice dedicate tinerilor şi copiilor. Reprezentanţii eparhiali au oferit daruri copiilor din centre sociale, i-au implicat în activităţi sportive şi de combatere a violenţei în şcoli.

Prima activitate a Departamentului social s-a desfăşurat la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă nr. 2 din Sibiu, unde elevii din această instituţie au participat la o campanie de combatere a violenţei în şcoli. Reprezentanţii eparhiali au pregătit elevilor un film despre această problemă din şcoli, au purtat discuţii cu cei aproximativ 100 de tinerii, iar la final au împărţit pachete cu alimente şi dulciuri, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

“Am desfăşurat încă o etapă a campaniei noastre numită <<Spune nu violenţei în şcoli!>>, prin care explicăm copiilor efectele negative ale violenţei în societate şi cu această ocazie am transmis binecuvântarea şi mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Meci de baschet pentru copii cu dizabilităţi

A doua activitatea dedicată copiilor s-a desfăşurat în parteneriat cu Clubul Sportiv ”Roţile Astrale” şi cu sprijinul Fundaţiei ”Motivation România”. Tinerii cu probleme locomotorii, membri ai clubului sportive, au beneficiat de un meci de baschet, schimbând scaunele rulante obiţnuite cu unele speciale. Activtiatea a avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Sibiu, cu participarea preşedintelui Clubului Sportiv ”Roţile Astrale”, Ioan Rusu, a profesorului Cornel Armenean şi a unei delegaţii eparhiale formate din pr. consilier social Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberius Kiss, arhidiaconul Chiril Socaciu, inspectorul social Marius Talmaţchi şi asistentul social Tudor Costea.

“Sportivii clubului, toţi persoane cu dizabilităţi motorii, sunt foarte activi, motivaţi şi au inregistrat rezultate foarte bune la competiţii nationale şi internaţionale, atât la baschet, cît şi la alte probe sportive cum ar fi atletism, tir cu arcul, înot. În pauza dintre cele două reprize ale meciului de baschet a avut loc şi o impresionantă demonstraţie de arte marţiale, susţinută de un tânăr, Bogdan Popa, care suferă de sindromul Down”, ne-a spus asistentul social Tudor Costea.

În cadrul evenimentului, participanţii au primit cadouri din partea Departamentului Social, constând în tricouri, dulciuri şi iconiţe.

La finalul săptămânii, Departamentul social din cadrul Arhepiscopiei Sibiului a oferit gratuit bilete la un film in format 3D pentru 50 de copii de la centrele de zi ale parohiilor din Sibiu. Copiii s-au bucurat de darul făcut de Arhiepiscopia Sibiului şi au petrecut o după-amiază într-un ambient plăcut şi educativ.

Comentarii Facebook


Știri recente