Acțiuni social-filantropice în Arhiepiscopia Târgoviștei

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte MitropolitNifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, joi, 24 decembrie 2015, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului au avut loc numeroase acțiuni social-filantropice și caritative, în majoritatea parohiilor din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Astfel, la centrele sociale Ghergani – Titu, Floarea Sperantei – Pucioasa, Gura Ocniţei, Țuicani, Răcari și Găești au fost dăruite 350 de piese de lenjerie și 70 kilograme detergent, toate achiziționate din colecta organizată cu ocazia Postului Nașterii Domnului în parohiile din cele cinci protoierii ale Eparhiei, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

În urma finanțării de către Centrul Eparhial cu câte 750 lei, în douăzeci de parohii ale Eparhiei, dintre care menționăm Colanu, Dumbrava, Ciurari, Tomșani, Crângurile și Bădulești, s-au desfășurat acțiuni filantropice, care au constat din oferirea de daruri în dulciuri, obiecte de cult și alimente copiilor din parohie.

Tinerii din cadrul Comitetului de tineret al ParohieiBuna Vestiredin Târgoviște și de la Parohia Rățoaia au colindat pe bătrânii de la Azilul de la Bucșani, cărora le-au oferit daruri alimentare.

Au fost oferite alimente de sezon și dulciuri unor copii sau familii nevoiașe și de către numeroase alte parohii din Eparhie. Dintre acestea menționăm ParohiaMitropoliadin Târgoviște la Căminul de nefamiliști aparținând U.P.E.T. din Târgoviște,Parohia Râncaciov copiilor din cadrul Apartamentului social de tip familial Sfântul Ierarh Nicolae de la Centrului Social-Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Parohia Vlădeni la 30 de familii defavorizate din parohie și Biserica Eroilor din Găești bolnavilor din cadrul Spitalului din Găești.

Comentarii Facebook


Știri recente