Acțiuni filantropice în Săptămâna Mare, la Tulcea

În Episcopia Tulcii se derulează în fiecare an cu prilejul Sfintelor Paști acțiunea social – filantropică Lumina lui Hristos luminează tuturor, ajunsă deja în al VIII-lea an de existență, după cum ne-a precizat Pr. Felix Neculai, consilier cultural și comunicații media.

Acțiunea Episcopiei Tulcii, împreună cu toate parohiile din Protopopiatul Tulcea, grupate în 5 cercuri misionare, a urmărit să aline o parte din lipsurile materiale ale celor suferinzi și singuri, dar mai ales să transmită și o rază de lumină și de speranță.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, însoțit de Pc. Pr. Ioan Strat, consilier social, de protopopul de Tulcea și de preoții din cele 5 cercuri misionare care au și organizat acțiunea socială, a vizitat în data de 26, 27 și 28  aprilie 2016 Căminul de bătrâni Sf. Nectarie din Tulcea, Centrul de Plasament – Mahmudia, Penitenciarul de Maximă Siguranță – Tulcea, Centrul de Plasament Speranța și Centrul de Plasament Pelicanul, unde a oficiat slujbe de binecuvântare, adresându-le un cuvânt și împărțindu-le pachete alimentare și daruri.

Aceste instituţii se află permanent sub purtarea de grijă a Episcopiei Tulcii care încearcă astfel, alături de alte astfel de acțiuni de întrajutorare creștină, să sporească misiunea filantropică a Bisericii noastre.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente