Acțiuni de ecologizare și igienizare pe râul Jiu

Lucrările de igienizare efectuate de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu în această perioadă au ajuns luni și în zona comunei Bucovăț. Din râul Jiu au fost scoase patru basculante cu deșeuri.

Zeci de angajați ai autorităților și localnici din Bucovăț, ajutați de două autoutilitare, o autobasculantă, un buldoexcavator și un tractor, au strâns de pe malul Jiului și digul din zonă deșeuri menajere, din plastic, deșeuri rezultate din construcții și gunoi de grajd, cu care au umplut patru autobasculante – în total aproape 50 de metri cubi.

În această perioadă, au fost curățate digurile de la Jiu și defrișate malurile pârâului Valea Albă. Reprezentanții ABA Jiu reamintesc publicului, prin intermediul Gazetei de Sud, că autoritățile publice locale au responsabilitatea de a gestiona deșeurile și de a preveni depozitarea lor pe malurile apelor.

Aceasta ne pune înainte responsabilitatea personală pe care o avem față de mediu și, probabil, nevoia de soluții administrative care să combată acumularea deșeurilor pe viitor.

Foto: Gazeta de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente