Acțiuni cultural-educative și duhovnicești cu tinerii din Valea Almăjului

Centrul de tineret „Timotheos” din localitatea Bozovici, județul Caraș-Severin, sub coordonarea părintelui prof. Petrică Zamela, organizează în această vară mai multe acțiuni cu caracter educativ, cultural și religios, printre care un cerc plastic, al cărui motto este: „Prin culoare spre lumină”, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Acțiunea se înscrie în linia promovării valorilor creștine și tradiționale, cât și a obiectivului general al familiarizării tinerilor cu principiile morale, cu valorile perene ale Bisericii, oferindu-le tinerilor un stil de socializare, real, viu și transparent, cu semenii lor, cu Dumnezeu și sfinții Lui.

Cercul plastic, care include mai multe acțiuni: pictură pe sticlă, pirogravură, sculptură, se desfășoară săptămânal la sediul centrului, iar din toamna anului acestuia, parte din activitățile acestuia vor fi desfășurate în incinta Așezământului monahal-social „Țara Almăjului”, care va oferi nu doar un cadru natural și inspirațional de excepție, ci mai ales unul duhovnicesc, pentru că menirea acestor acțiuni este să-i determine pe copii și tineri să redescopere valorile creștinismului ortodox dar și relaționarea lor cu Biserica și societatea într-un mod corect.

În cadrul acțiunilor centrului participă copiii și tinerii din parohiile Văii Almăjului, fiind descoperite și talente promițătoare, care vor fi susținute și încurajate pentru perfecționare.

„Tot în această vară vor avea loc și excursii tematice organizate de Centrul pentru tineret, la diferite obiective spirituale, istorice și arheologice din zonă și nu numai, rolul acestora fiind educarea copiilor în sensul păstrării identității naționale și creștin-ortodoxe, cele două noțiuni fiind inseparabile pentru ființa noastră românească, dar și să coreleze, în același timp, resursele și obiectivele istorice și culturale din regiune cu specificul cadrului spiritual românesc, urmărindu-se ca tinerii să comunice fondul general al cunoștințelor privind semnificațiile, particularitățile și importanța spiritualității românești”, a mărturisit părintele Petrică Zamela, coordonatorul Centrului de tineret „Timotheos”.

Comentarii Facebook


Știri recente