Acţiunea „Dăruim de Mărţişor!” la Parohia Tudor Vladimirescu I din Capitală

În cadrul proiectului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, ParohiaTudor Vladimirescu I, împreună cu Şcoala Generală nr. 124, în baza parteneriatului încheiat, au desfăşurat acţiunea social-caritabilă „Dăruim de Mărţişor!”, după cum ne-a declarat Diac. Ştefan Iftene.

Elevii Şcolii Generale nr. 124 au confecţionat în luna februarie mărţişoare, sub îndrumarea învăţătorilor şi a profesorilor. Acestea au fost vândute în luna martie la BisericaTudor Vladimirescu I, iar cu fondurile strânse au fost ajutate două familii nevoiaşe.

Scopul miniproiectului a fost unul dublu. Pe de o parte, acesta a avut un caracter educativ, de sensibilizare a elevilor, dar şi a opiniei publice faţă de persoanele nevoiaşe şi de iubire faţă de aproapele. Pe de altă parte, acţiunea a avut şi un scop filantropic, de a ajuta familiile sărace, de a le aduce un mic dar din munca elevilor.

Prima familie ajutată este una monoparentală, compusă din mamă şi doi copii minori. Toţi trei stau într-o singură cameră situată într-o curte unde locuiesc mai multe familii. Mama lucrează ca femeie de serviciu la un bloc, fiind singura sursă de sprijin a celor doi copii.

Cea de-a doua familie este compusă din părinţi şi cei patru copii ai lor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani – o fată şi trei băieţi. Mama este plecată la lucru în Spania, de unde le trimite copiilor lunar puţinul pe care reuşeşte să-l economisească. Tatăl lucrează ca zilier, ocupându-se cu transportul şi tăierea lemnelor pentru foc. Acesta este plecat la lucru toată ziua. Băiatul cel mare a avut probleme de sănătate, suferind mai multe intervenţii chirurgicale şi având nevoie periodic de controale medicale. Un vecin s-a îngrijit de sănătatea băiatului, pe care îl şi găzduieşte în casa lui. La începutul anului şcolar le-a cumpărat celor trei copii cu vârste de şcolarizare cele necesare pentru a se putea înscrie la şcoală: rechizite, haine, încălţăminte etc. Membrii familiei locuiesc împreună într-o singură cameră.

Mărturii:

„Ceea ce aţi făcut acum înseamnă foarte mult pentru noi. Un simplu mulţumesc nu este de ajuns. Ce putem noi să facem mai mult decât să ne rugăm pentru sănătatea tuturor celor care ne-au ajutat ? Cel mai mult mă impresionează că aceste ajutoare sunt de la copii, din munca lor. Mă impresionează dragostea lor pentru colegii lor mai săraci. Extraordinar!Lăsaţi copiii să vină la Mine,a zis Hristos!” – mama singură a celor doi copii

„Când am aflat de la Dl. Profesor că mărţişoarele la care lucram sunt pentru colegul meu, am încercat să fac cât mai multe. I-am rugat şi pe colegii de la celelalte clase să facă şi ei cât mai multe mărţişoare, pentru că ştiam că colegul meu are mai mulţi fraţi care nu au întotdeauna ce mânca. Când am fost să le dăm pungile cu alimente, toţi copiii erau aşa bucuroşi, că mi-au dat lacrimile. Sper să-i putem ajuta şi cu alte ocazii” – Burdea Alexia, elevă Şcoala Generală nr. 124.

„Şcoala Generală nr. 124 a dorit să participe, alături de Biserica Tudor Vladimirescu I, în a cărei parohie se află, la sensibilizarea copiilor faţă de persoanele nevoiaşe. Elevii au fost foarte receptivi când au aflat de acţiuneaDăruim de mărţişor. S-au străduit să confecţioneze mărţişoare care de care mai frumoase, sperând astfel că vor obţine cât mai mulţi bani pentru a putea ajuta familiile nevoiaşe ale colegilor lor” –Gelu Soviany, Profesor religie la Şcoala Generală nr. 124.

Comentarii Facebook


Știri recente