Acțiunea caritabilă Și eu știu să dăruiesc la Făget

Beneficiarii Centrului educațional „Patriarhul Miron Cristea” din Făget, județul Timiș, au inițiat în aceste zile campania „Și eu știu să dăruiesc”, prin care au adus zâmbete pe chipul copiilor de la grădinițele din localitățile timișene Mănăștiur și Remetea Luncă. Cei 25 de copii de la centrul educațional din Făget au adus fiecare jucării pe care le-au oferit apoi cu mult drag preșcolarilor de la gră­di­nițele din Mănăștiur și Remetea Luncă, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

„Prin această acțiune am vrut să aducem o rază de lumină în sufletele acestor copilași de la cele două grădinițe. Copiii din centrul educațional au realizat singuri ambalajul pentru cadouri, colorând, împreună cu elevii clasei a V-a B de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, hârtia în care au împachetat cu grijă fiecare jucărie. Zâmbetele de pe chipul micuților au fost dovada că inițiativa noastră și-a atins scopul. Mai mult, copiii din centrul educațional au învățat pe această cale să dăruiască bucurie”, a precizat pr. Caius Andrașoni, coordonatorul Centrului educațional „Patriarhul Miron Cristea” din Făget.

Centrul educațional „Patriarh Miron Cristea” din Făget funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și cofinanțat prin Programul Operațional Sec­torial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. În cadrul centrului, 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal. Ei sunt încurajați să comunice în orice ocazie, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalți, să învețe să își cunoască și să-și apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.

Comentarii Facebook


Știri recente