Acțiune umanitară organizată de Centrul social Mitropolit Firmilian din Craiova

Centrul social pentru persoane de vârsta a treia „Mitropolit Firmilian” al Mitropoliei Olteniei a organizat joi, 27 februarie, o acțiune umanitară pentru copiii diagnosticați cu tuberculoză. Acțiunea face parte dintr-o campanie amplă, demarată la începutul anului, în care beneficiarii așezământului au croșetat mărțișoare, pe care astăzi le-au expus în cadrul unei tombole caritabile. Astfel, cei prezenți la eveniment au putut face donații, primind câte un mărțișor, iar fondurile obținute urmează a fi folosite pentru ajutorarea copiilor bolnavi de TBC, internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, după cum a precizat Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei

„Este un gest emoționant din partea beneficiarilor noștri, care, de fiecare dată sunt deschiși către campaniile de întrajutorare a persoanelor aflate în dificultate. An de an desfășurăm astfel de activități și ne bucurăm că au rezultatele dorite. De Crăciun, doamnele pensionare au lucrat botoșei, hăinuțe și alte piese pentru copilași, fondurile fiind folosite pentru ajutorarea nou – născuților abandonați din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Craiova. De Mărțișor, ne-am îndreptat atenția către copiii internați la Spitalul de Boli Infecțioase, care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, și le mulțumim pentru sprijin tuturor celor care s-au implicat”, a declarat Monica Mohanu, asistent social la Centrul „Mitropolit Firmilian”. Tombola a avut loc în urma unui concert de muzică susținut de un grup de beneficiari, dirijat de prof. Mariana Cioroianu.

„De trei ani, de când a luat ființă, particip la acțiunile derulate la Centrul Mitropoliei Olteniei. Mă simt ca în familie aici. Am înființat un atelier de lucru manual și confecționăm diverse obiecte pentru cei care au nevoie de noi. Acum, în preajma primăverii, ne-am axat pe mărțișoare, flori, ghinde, tot felul de forme, încercând în acest fel să facem acte de caritate”, a subliniat Barbu Elena, de 73 de ani, o pensionară care s-a implicat în acțiunea dedicată copiilor diagnosticați cu tuberculoză.

Comentarii Facebook


Știri recente