Acțiune social filantropică în Protoieria Câmpulung Muscel

În data de 24 martie 2015 în sala „Sfântul Ioanichie de la Muscel” din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel s-a desfășurat o nouă etapă din proiectul social-filantropic „Campionii Bucuriei Sociale”.La activitatea social-filantropică desfășurată astăzi, au participat un număr de 11 parohii din cercul pastoral numărul 1: Șubești, Sfântul Ilie, Grui, Parohia Sfânta Marina, Domneasca, Flămânda, Mărcuși, Sfântul Gheorghe, Chilii, Apa Sărată, Schei,care au acordat ajutoare constând în alimente și cărți de rugăciuni, familiilor nevoiaşe, potrivit eparhiaargesului.ro.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente