Acţiune social-filantropică în comuna Ungheni, Argeş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul social – filantropic și de misiune coordonat de Părintele Consilier Robert Nicolae, organizează activități ce încurajează educația în mijlocul tinerilor, care se confruntă cu mari lipsuri.

„Astăzi, când cu greu mai descoperim tineri pasionați de carte și care să înțeleagă rostul acesteia, am întâlnit trei copii ce locuiesc într-un sat izolat, anume Satul Goia, comuna Ungheni.

Mihai este elev în clasa a IX – a profil matematică-informatică, ce se trezește de dimineața la ora 6.oo, merge aproape 4 km pe jos până la mijlocul de transport, după care se îndreaptă spre școală, făcând aceasta zilnic. Epuizarea fizică nu-l face să renunțe la spiritul competitiv, el fiind printre fruntașii clasei. Am fost întâmpinați de părinții lui, oameni simpli, modești, ce-și asigură traiul din munca câmpului, crescutul animalelor și un mic venit de muncitor al tatălui, dar bucuroși de copiii lor, care sunt răsplata trudei lor. Mihai este un elev de nota 10, la fel și surorile lui, care în ciuda greutăților cu care se confruntă reușesc să se afirme în societate. Astfel de copii trebuie ajutați și susținuți, lucru pe care l-am făcut și noi acum, oferindu-le rechizite, haine, dulciuri, fructe și alimente neperisabile”, a precizat Părintele Robert Nicolae.

Această acțiune face parte din proiectul „Învață în tinda Bisericii”.

Comentarii Facebook


Știri recente