Acțiune metodică a profesorilor de religie din Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, marți, 29 aprilie 2014, a avut loc la Mănăstirea Chiroiu activitatea metodică la disciplina Religie pe semestrul al II-lea. Au participat 30 profesori și preoți profesori din școlile arondate Centrului metodic Urziceni, după cum ne-a precizat profesor metodist Bianca Buză.

Întâlnirea a început cu o slujbă de Te Deum oficiată de preoții prezenți, coordonați de Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan Ionuț Stancu și Preacucernicul Părinte Inspector Dragoș Gabriel Stanciu.

Activitatea propriu-zisă a constat în organizarea unui atelier de lucru, în cadrul căruia profesorii de religie, organizați pe grupe, au fost invitați să prezinte metode de atragere a elevilor la Sfânta Biserică precum și modalități de menținere a acestora pentru a ajunge vrednice „mădulare” ale Trupului Bisericii. În continuare Părintele Inspector Dragoș Gabriel Stanciu a prezentat un referat cu tema „Școala din tinda Bisericii” aducând în prim plan importanța Bisericii în școala românească ialomițeană.

La finalul întâlnirii Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan Ionuț Stancu a mulțumit Maicii Starețe Filofteea Brebu pentru căldura și ospitalitatea cu care a găzduit evenimentul, subliniind totodată importanța Sfintelor Taine în viața elevilor, în general, și în special a Tainei Spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii pentru un real progres duhovnicesc al elevilor.

Comentarii Facebook


Știri recente