Acţiune catehetică în Parohia Senereuș, Jud. Mureș

În a cincea Duminică a Postului Mare, 29 martie 2015, când Biserica Ortodoxă pomenește pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, în Parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavrii” din localitatea Senereuș, Protopopiatul Sighișoara, Județul Mureș, a avut loc o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea catehezei pentru adulți cu titlul „Forța mântuitoare a pocăinței”.

„Cateheza respectivă s-a desfăşurat în biserica parohială, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, şi a avut ca temei scripturistic pericopa evanghelică a Cuvioasei, ce s-a citit din Evanghelia după Luca, capitolul 7, de la versetul 36 la versetul 50. A fost evidențiat paralelismul existent între femeia păcătoasă din referatul lucanic și Cuvioasa Maria Egipteanca, amândouă cu un trecut rușinos, dar care, din moment ce l-au conștientizat și l-au asumat, printr-o pocăință intensă, și-au schimbat viața. Mulţumim Părintelui Paroh drd. Ștefan Caraș pentru inițiativă și pentru invitație, şi îi dorim mult spor în lucrarea de mântuire enoriașilor încredințați” ne-a transmis Pr. Florin Parasca, Inspector pentru Cateheza parohială – Arhiepiscopia Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Timotei Prahoveanul amintește că mai sunt oameni care nu trăiesc doar pentru ei: „Aceasta este slujirea”

Reflectând la textul biblic al zilei, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, le-a spus credincioșilor prezenți duminică la Catedrala Patriarhală că există încă oameni care slujesc aproapelui după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos. „Din…