Acțiune caritabilă susținută de Mitropolia Olteniei

Începând cu anul 2011, potrivit Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei, Asociația Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) filiala Craiova, al cărei președinte este părintele profesor Gheorghe Zamfir, construiește în localitatea Preajba opt case pentru oamenii care nu au posibilități financiare să achiziționeze o locuință printr-un împrumut la care să plătească dobânzi. Părintele profesor Gheorghe Zamfir detaliază modul în care persoanele cu posibilități financiare reduse pot avea propria locuință în satul Preajba.

„Casele sunt destinate oamenilor nevoiași, care nu au posibilitatea să își achiziționeze singuri o locuință. Aceste case se achită pe o perioadă de 20 de ani de zile, rata lunară fiind în jurul sumei de 400 de lei, în funcție de valoarea totală a locuinței. Persoanele care vor beneficia de ele vor plăti o sumă mai mică decât dacă ar achita chirie”, a afirmat președintele Asociației Habitat for Humanity, filiala Craiova.

O mână de ajutor, pentru familii cu venituri reduse

Părintele Gheorghe Zamfir a precizat că, cei care vor primi aceste case, nu trebuie să plătească dobânzi, nici avans, ci să îndeplinească anumite condiții: să nu dețină o locuință personală, să accepte să lucreze ca voluntar pentru construcția casei care i se va încredința la Preajba și să aibă posibilitatea ca, timp de 20 de ani, să achite contravaloarea acesteia, care nu depășește suma de 26.000 de euro. Părintele Zamfir a adăugat că există deja o situație a familiilor care urmează să beneficieze de aceste așezăminte, însă că în continuare se primesc dosare, în perspectiva construirii altor case.

„Trebuie menționat că toate aceste acțiuni caritabile au fost posibile cu ajutorul sponsorizărilor. Vodafone-ul, spre exemplu, ne-a sprijinit foarte mult. De asemenea, am primit o sponsorizare de la firma care produce cărămidă, Wienerberger, iar în această săptămână s-a încheiat colaborarea între Asociația Habitat for Humanity și firma respectivă pentru un parteneriat viabil, care să fie unul de susținere și pe viitor. În aceeași măsură, de un ajutor real ne-a fost și ne este în continuare domnul primar al comunei Malu Mare, Alexandru Dică, care a făcut posibilă ridicarea caselor în această localitate”, a completat părintele profesor Gheorghe Zamfir.

Părintele profesor spune că, deși nu există o legătură directă între Biserică și asociația pe care o conduce, Mitropolia Olteniei susține demersurile Asociației Habitat for Humanity.

„Unele dintre familiile nevoiașe pe care le selectăm sunt dintre cele care vin la biserică, astfel că le cunoaștem situația familială, problemele cu care se confruntă. Prin aceste activități le întindem o mână de ajutor, pentru a avea o locuință decentă, în care să își poate crește copiii și să se bucure, la rândul lor, de condiții normale de trai pe care le au și alte familii”, a încheiat părintele profesor Gheorghe Zamfir.

Comentarii Facebook


Știri recente