Acolo unde este credință vine ajutorul Ceresc – Episcopul Andrei

În Duminica a VII-a după Rusalii, Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei le-a spus credincioșilor din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfinții Trei Ierarhi” din Lunca Mărcușului că „acolo unde este credință vine ajutorul Ceresc”.

Părintele Episcop a făcut referire la textul evanghelic duminical și a explicat că „pentru a fi martorii oricărei minuni, trebuie să trecem faptele prin filtrul credinței noastre. Harul lui Dumnezeu se oferă total, desăvârșit, ca urmare a credinței omului”.

Continuând cu analiza textului sfânt, ierarhul a insistat pe virtutea recunoştinţei „pe care omul o datorează lui Dumnezeu Care de-a pururi săvârșește minuni cu el”.

În timpul Sfintei Liturghii, diaconul Ștefan Lazăr a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Valea Dobârlăului, Protopopiatul Sfântu Gheorghe.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările care s-au executat la acoperișul Bisericii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Foto Credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente