Aceasta este purtarea crucii: să stai în temniță și să iubești pe torționari, spune PS Timotei Prahoveanul

În predica rostită duminică la Catedrala Patriarhală, referitoare la purtarea crucii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a făcut o referire la modul în care și-a asumat crucea suferințelor istoricul Radu Ciuceanu, a cărei slujbă de înmormântare a oficiat-o joi, 15 septembrie.

„Zilele trecute a plecat la Domnul un vechi luptător împotriva regimului comunist, un om care a petrecut 15 ani în temniță, în 7 locuri diferite”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Și îmi mărturisea la un moment dat că cea mai mare încercare a lui a fost tocmai puterea de a-i ierta pe torționari, pe cei care l-au umilit. Dar Dumnezeu i-a dăruit, în pofida încercărilor și a unei cruci foarte grele pe care a purtat-o, puterea de a ierta și daruri multe de la Dumnezeu până la o vârstă îndelungată, 94 de ani”.

„Aceasta este purtarea crucii: să stai în temniță și să iubești pe torționari”, a concluzionat PS Timotei Prahoveanul.

Ierarhul a amintit că în prezent religia creștină este cea mai persecutată la nivel mondial și a îndemnat la rugăciune.

„Dacă cumva, vreodată, greutățile, încercările, mâhnirile noastre sufletești – indiferent care ar fi ele ni s-ar părea foarte grele, să-L rugăm pe Mântuitorul Hristos să poarte împreună cu noi crucea vieții noastre. Dacă El va fi cu noi, crucea, oricât de grea ar fi, ni se va părea mult mai ușoară. Amărăciunea unei astfel de cruci poate fi întotdeauna îndulcită prin puterea rugăciunii”, a spus la finalul predicii PS Timotei.

Urmărește predica integral:


Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente