Acatistul Sfântului Cuvios Arsenie cel Mare

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a fost publicată broșura „Viața și Acatistului Sfântului Cuvios Arsenie cel Mare”. Sfântul este pomenit în Biserica Ortodoxă pe 8 mai. S-a născut la Roma în anul 354, provenind dintr-o familie nobilă, cu părinți binecredincioși. Deși a studiat retorica și filosofia, limba greacă și limba latină, Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare a părăsit dorința de a ajunge dregător al Imperiului și a intrat în slujirea lui Dumnezeu, fiind hirotonit diacon.

Mai târziu ajunge la Constantinopol, iar apoi în Alexandria Egiptului și de acolo în Pustia Schitului. După 55 de ani de nevoință în pustie, a trecut la Domnul în anul 449, la vârsta de 95 de ani.

Broșura „Viața și Acatistului Sfântului Cuvios Arsenie cel Mare” poate fi cumpărată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…