Academicianul Emilian Popescu va fi înmormântat vineri

Regretatul profesor și academician Emilian Popescu va fi înhumat vineri la Mănăstirea Cernica. Slujba înmormântării va fi oficiată începând cu ora 11:00 la biserica Sfânta Vineri din capitală.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu pot să o facă începând cu a doua parte a zilei de miercuri, la biserica bucureșteană, unde va fi depus și prohodit.

Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei a fost unul dintre proiectele de suflet ale regretatului profesor. A fost consilier parohial și a depus eforturi constante pentru edificarea lăcaşului de cult.

„S-a zbătut pentru obținerea terenului suficient ridicării catedralei și a celorlalte construcții din jur. S-a ocupat de supravegherea calității lucrărilor de pictură, de sculptură, de arhitectură, biserica aceasta fiind oarecum o replică a Catedralei ‹Sfânta Sofia› din Constantinopol”, a reamintit Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Academicianul Emilian Popescu s-a născut în data de 20 februarie 1928, în localitatea Orlești, Vâlcea.

În anul 2004 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria G – „Cultele”, iar în 2006 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.

Trei ani mai târziu, în 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat Acad. Emilian Popescu Crucea Patriarhală „pentru eforturile depuse în lucrarea de traducere și promovare a lucrărilor Sfinților Părinți ai Bisericii lui Hristos”.

În anul 2018, renumitul profesor a primit din partea Preafericirii Sale Ordinul Sfântul Andrei pentru întreaga activitate desfăşurată.

Foto credit: Arhivă Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente