Academia Română găzduiește Seminarul Internațional Penser l’Europe. În deschiderea evenimentului, Părintele Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de binecuvântare

Aula Magna a Academiei Române a găzduit vineri, 29 septembrie 2017, deschiderea oficială a Seminarului Internațional intitulat Gândirea Europei (Penser l’Europe). La eveniment a fost prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a rostit un cuvânt de binecuvântare.

Alocuțiunea Părintelui Patriarh intitulată Europa între matricea sa creștină, secularism și fenomenul imigrației a fost citită de părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal.

La seminar participă numeroase personalități ale culturii românești și invitați din Republica Moldova, Franța, Spania, Italia, Polonia, Serbia, Algeria, Finlanda Armenia și Israel.

În cadrul manifestării vor susține cuvântări:

  • Academicianul Ionel-Valentin Vlad, Președintele Academiei Române;
  • Thierry de Montbrial, Președintele Institutului Francez de Relații Internaționale;
  • Michel Ramis, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România;
  • Jaime Gil Aluja, Președintele Academiei Regale de Medicină din Barcelona;
  • Eugen Simion, Președintele Fundației pentru Știință și Arte.

Seminarul are loc în perioada 28 – 30  septembrie 2017 și este organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă, aflată sub egida Academiei Române.

Manifestarea are loc în parteneriat cu: Institutul Franţei, Institutul Francez de Relaţii Internaţionale, Academia Regală de Ştiinţe Economice şi Financiare din Spania, Academia Regală a Medicilor din Barcelona, Academia Regală de Limbă şi Literatură Franceză din Belgia.

Foto credit: Robert Nicolae/ Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente