A XVIII-a ediție a Colocviilor Putnei, la Mănăstirea Putna

Mănăstirea Putna sărbătorește în acest an 550 de ani de la punerea pietrei de temelie. Cu acest prilej, în perioada 20 – 23 iulie 2016 la Mănăstirea Putna, Centrul de Cercetare și Documentare Ștefan cel Mare al mănăstirii organizează o ediție aniversară Putna 550 a Simpozionului de istorie Colocviile Putnei – ediția a XVIII-a.

Pe lângă participanții consacrați ai Colocviilor Putnei din marile centre universitare din țară (Iași, București, Cluj, Sibiu, Suceava) și din străinătate (Viena, Moscova, Sofia) anul acesta vor participa în premieră doi istorici: Profesorul Guillaume Saint – Guillain de la Universitatea Picardiei Jules Verne din Amiens – Franța, și Profesorul Adam Kulhavý de la Universitatea Carolină din Praga – Republica Cehă.

Deschiderea simpozionului va avea loc miercuri, 20 iulie 2016, la ora 16:00, în prezenţa Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuţilor. În cadrul festivităţii de deschidere din Sala Mare a Casei Domnești se vor lansa ultimele numere apărute din revista Analele Putnei și Cercetări arheologice la Mănăstirea Putna, volumul II.

Mai multe detalii despre Colocviile Putnei, ediția aniversară Putna 550, se pot afla consultând pagina de internet a Centrului Ștefan cel Mare: www.centrulstefancelmare.ro

 

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente